Veelgestelde vragen

Wat betekend 'een dag' bij het huren van een motor?
Indien je de motor één dag huurt, dan betekend dit dat je de motor vanaf 09.00uur op kunt halen en dat de motor voor 18:00uur weer teruggebracht dient te worden. Indien de motor niet voor 18:00uur wordt teruggebracht, dan dienen wij een extra dagprijs in rekening te brengen. Indien je de motor graag wilt ophalen of terugbrengen op een ander tijdstip, neem dan even contact met ons op en dan kijken we naar de mogelijkheden.

 

Zijn de motoren verzekerd?
Alle huurmotoren zijn All-Risk verzekerd. Het eigen risico per huurmotor bedraagt €900,00. Het eigen risico voor de volgende modellen; S1000RR, S1000R, S1000XR, R18 Transcontinental, R18, R18 B, R18 Classic, K1600B, K1600GT, K1600GTL, bedraagt €2.500,00.

Rijbewijs controle
Bij het ophalen van de huurmotor, controleren wij elk rijbewijs of deze geldig is bij RDC. Wij zijn verplicht dit te doen voor onze verzekering.

 

Wanneer moet ik de borg betalen?
De borg dient betaald te worden bij het ophalen van je huurmotor. Het borgbedrag is €300,00 per motor, de borg voor de volgende modellen; S1000RR, S1000R, S1000XR, R18 Transcontinental, R18, R18 B, R18 Classic, K1600B, K1600GT, K1600GTL is €1.000,00. De borg wordt retour gegeven op het moment dat de huurmotor weer in dezelfde staat, zoals de huurmotor is opgehaald, wordt ingeleverd aan het eind van de huurperiode. Je ontvangt je borg retour op de zelfde manier terug als je deze betaald hebt, dit kan altijd in overleg met één van onze medewerkers overlegd worden.

 

Welke producten kan ik bij mijn motor huren?
Wanneer u een motor huurt, kunt u ervoor kiezen om ook de koffer(s), navigatie en/of slot te huren. Koffers en navigatie is enkel mogelijk indien de motor deze mogelijkheid biedt. De dagprijs van een koffer is €5,00 per stuk. De dagprijs van een navigatie is €10,00. De dagprijs van een slot is €5,00.

Kan ik een huurmotor voor morgen reserveren?
Op al onze huurmotoren zitten een minimale levertijd van 2 dagen. Het is dus niet mogelijk om een huurmotor voor dezelfde dag of voor morgen online te reserveren. Indien je toch graag voor dezelfde dag of voor de volgende dag een huurmotor wilt reserveren, neem dan even contact met ons op en dan kunnen wij de reservering voor je maken. 

 Ik wil graag een motor huren op een feestdag, kan dat?
Geen enkel probleem. Indien onze winkel op een feestdag gesloten is, dan kun je de huurmotor de dag ervoor voor sluitingstijd ophalen en de ochtend na de feestdag om 9:00uur weer terug brengen. Je hoeft dan maar 1 huurdag te reserveren. Het is niet mogelijk om deze reservering via onze website te plaatsen, maar je kunt ons gewoon een mail met je gegevens en de gewenste huurmotor sturen en dan maken wij de reservering in orde.

Verhuren jullie ook motorkleding?
Op onze website bieden wij geen mogelijkheid om motorkleding te huren. Wil je graag motorkleding huren? Neem dan even contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Het lenen / gebruiken van onze motorkleding voor verhuur is op eigen risico en Motorplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. 

 

Wat zijn de ophaal en terugbreng mogelijkheden per vestiging?
Bij Motorplaza Groningen en Motorplaza Heerenveen zijn wij op zondag en maandag gesloten, dus kunt u de motor van dinsdag tot en met zaterdag ophalen en terugbrengen. Onze openingstijden kun je onderaan de pagina terugvinden.

 

Wat betekent ‘vrije kilometers’ bij het huren van een motor?
Elke huurmotor heeft een aantal ‘vrije kilometer’ inbegrepen in de prijs. Indien meer kilometers gemaakt worden dan deze ‘vrije kilometers’ dan wordt dit in rekening gebracht bij het terugbrengen van de huurmotor. Elke huurmotor heeft 150 vrije kilometers per dag. Alle kilometers die meer worden gereden dan de 150km, worden berekend met €0,25 per extra gereden kilometer.

 

Wat kan ik doen wanneer ik een huurmotor wil ophalen en terugbrengen bij Motorplaza Heerenveen, maar mijn gewenste model is enkel beschikbaar bij Motorplaza Groningen?
Al onze verhuurmotoren zijn aan één vestiging gekoppeld. Het is dus niet mogelijk om een huurmotor die bijvoorbeeld bij Motorplaza Heerenveen beschikbaar is, bij Motorplaza Groningen op te halen of retour te brengen. 

 

Mag ik met de huurmotor naar het buitenland?
Ja, het is mogelijk om met je huurmotor naar het buitenland te gaan. Dit kun je aangeven tijdens het bevestigen van je bestelling bij ‘opmerkingen’. Dan zijn wij ook op de hoogte dat de huurmotor waarschijnlijk veel kilometers gaat maken. Ook zullen we er dan voor zorgen dat je alle benodigde informatie van ons ontvangt voor je reis naar het buitenland.

Reservering annuleren?
De huurder kan te alle tijde de reservering annuleren. Hier hoeft geen reden voor opgegeven te worden. Indien de huurder annuleert tot 7 dagen voor de start van de eerste huurdag, dan is dit kosteloos. Indien de huurder annuleert vanaf 7 dagen voor de start van de eerste huurdag, dan wordt 50% van het totale huurbedrag in rekening gebracht. Dit huurbedrag is het bedrag van de huurmotor, exclusief accessoires. De huurder kan altijd kosteloos de datum van de huurperiode verzetten (onder voorbehoud van beschikbaarheid van motorfiets). 

Wat gebeurd er als ik een boete ontvang?
Bekeuringen veroorzaakt tijdens de huurperiode van de gehuurde motorfiets zijn voor rekening van de huurder. Administratie kosten bij gemaakte overtredingen zijn €14,95 per bekeuring.
Motorplaza deelt de gegevens van de bestuurder met de overheid zodat de bestuurder de boete op zijn/haar zal ontvangen.

Moet ik de huurmotor zelf tanken?
Elke huurmotor heeft een volle tank wanneer de huurder de motor komt ophalen. De huurmotor dient ook met een volle tank weer terug te worden gebracht. Indien de huurmotor niet met een volle tank retour wordt gebracht dienen wij de brandstof plus administratie kosten in rekening te brengen.

 

Hoe kan ik mijn huurtegoed cadeaubon gebruiken?
Indien je graag je huurtegoed cadeaubon wilt gebruiken, dan vragen we je even contact met ons op te nemen en dan laten we je persoonlijk weten hoe je deze kunt gebruiken bij het plaatsen van je reservering. verhuur@motorplaza.net
Bestel hier eenvoudig je huurtegoed cadeaubon. 

Kan ik een motor huren buiten het motorseizoen?
Ja! Ook buiten het motorseizoen kun je nog gewoon een motor bij Motorplaza huren. Wij hebben verschillende modellen het gehele jaar beschikbaar die je gelijk via de website kunt reserveren.

Pech buiten openingstijden winkel:
Indien uw huurmotor een BMW is, dat kunt u ook het BMW noodnummer gebruiken:
Bij pech is de BMW Motorrad Service Centrale 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 
U krijgt direct een deskundige aan de lijn. 
Bel in Nederland: 0800-0344. Bel vanuit het buitenland: +31 88 0357 344.

Overige informatie:
Al onze huurmotoren zijn voorzien van een Track & Trace systeem. Motorplaza kan ten alle tijde zien waar de huurmotor zich bevindt.

 

Mocht je nog meer vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!